Stockholms konstnärliga högskola

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) utbildar och forskar inom cirkus, dans, film, media, opera och scenkonst. Vi vill med vår unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning ge nya möjligheter för framtidens kunskaps- och samhällsutveckling. I miljön för konstnärlig forskning har vi unika möjligheter att fördjupa utbildningarna och skapa tvärkonstnärliga samarbetsprojekt.

Vill du bidra till en attraktiv studie-, forsknings- och arbetsmiljö? Hos oss blir du en viktig del i den kritiskt reflekterande och inkluderande miljön. Tillsammans skapar vi dynamiska mötesplatser för självständiga konstnärer, forskare och pedagoger i dialog med det omgivande samhället. Vi arbetar för en bred rekrytering av medarbetare och studenter då vi värdesätter en mångfald av deltagande och perspektiv.

Anställningen är placerad vid Institutionen för film och media. Läs mer om institution för film och media: http://www.uniarts.se/om-skh/stockholms-dramatiska-hogskola/institutionen-for-film-och-media

Vi söker dig som vill arbeta med undervisning, forskning och handledning på samtliga nivåer inom ämnet regi och filmisk gestaltning för film och media.

Som lektor måste du ha både omfattande konstnärlig praktik såväl som djup teoretisk förståelse för ditt konstfält. Du förväntas engagera dig i och driva konstnärligt forskningsarbete samt kritisk kunna reflektera över de konstnärliga processer som ingår i din undervisning.

Du har förmåga att utveckla en kreativ miljö där studenter med olika bakgrund och förutsättningar utvecklar sin konstnärliga medvetenhet och sin förmåga att gestalta med rörlig bild och ljud. Din breda erfarenhet av film- och mediaproduktion inom olika funktioner gör att du driver ämnets utveckling. Du förmedlar även insyn i, och insikt om, den kultur som präglar film- och mediabranschen genom det praktiska arbete studenterna genomför under sin utbildning. Under 2019-2020 är en stor del av arbetstiden förlagd till vår utbildningsmiljö i Alby, söder om Stockholm.

I dina arbetsuppgifter ingår att du:

 • Ansvarar för studenternas utbildning inom regi och filmisk gestaltning för film och media.
 • Arbetar med utbildning samt utveckling av befintliga och nya kurser som möter behoven och efterfrågan vid institutionens verksamhet utanför SKHs ordinarie lokaler
 • Driver och utvecklar institutionens samverkan med aktörer på platsen där kurser ges
 • Fungerar som en länk mellan utbildningar som ges vid SKH på Valhallavägen och de kurser som ges externt. Du kan även erbjudas uppdrag att ansvara för kurser och utbildningsmoment för programstudenter på plats i våra lokaler på Valhallavägen.
 • Arbetar med kursadministration, medverkar i institutionernas utvecklingsarbete samt samverkan såväl internt inom SKH som externa aktörer
 • Aktivt medverkar till utvecklingen inom det egna ämnesområdet regi och filmisk gestaltning för film och media och följer den samhällsutveckling som i övrigt har betydelse för arbetet på högskolan.
 • Bidrar till utvecklingen av SKH:s utbildning och forskning samt verkar för integration mellan dessa.

 

Du har en viktig roll i arbetet med att bygga en gemensam kultur av öppenhet och samverkan på SKH samt vara delaktig i skapandet av en god arbetsmiljö. Du kan erbjudas uppdrag som exempelvis program- eller inriktningsansvarig, du kan få nämnduppdrag samt även beredas möjlighet till tid för konstnärlig forskning.

 

Behörighet

Vi söker dig som visat såväl konstnärlig som pedagogisk skicklighet.

Läs mer om behörigheter för konstnärlig och pedagogisk skicklighet här på vår webbplats: http://www.uniarts.se/om-skh/jobba-pa-skh/konstnarlig-och-pedagogisk-skicklighet#Lektor.

Mer om behörighet för anställning som lärare finns även angivet i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen.

Arbetsuppgifterna förutsätter att du har en aktiv konstnärlig praktik inom regi och filmisk gestaltning för film och media. Du ska i övrigt ha de personliga förmågor som behövs för att fullgöra anställningen väl och för att kunna företräda högskolan så att det gagnar verksamheten.

Du har erfarenhet av att leda skådespelares arbetsprocesser inom film och media.

Vi ser även att du har erfarenhet av att ha arbetat med breddad rekrytering, likabehandling och jämställdhet inom film- och mediaområdet

Du har dessutom god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Bedömningsgrunder

Följande bedömningsgrunder kommer att bedömas i prioriteringsordning:

 • Konstnärlig skicklighet; breda och djupa kunskaper inom inriktning för ditt konstnärliga område samt god förmåga att utveckla och genomföra konstnärligt forsknings- och utvecklingsarbete av hög kvalitet.
 • Pedagogisk skicklighet; visat pedagogisk skicklighet i konstnärliga sammanhang.
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med film och media inom olika genrer, längd och format inom fiktion och dokumentärfilm.
 • Dokumenterad god vana av arbete med att leda skådespelares arbetsprocesser inom film och media
 • Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med breddad rekrytering, likabehandling och jämställdhet inom film- och mediaområdet
 • Bred erfarenhet av olika undervisningsformer- och examinationsformer samt förmåga att utveckla utbildningsbaserade samarbeten

Du ska ha genomgått, eller förväntas inom närmsta tre åren, genomgå högskolepedagogisk utbildning eller på annat dokumenterat sätt ha förvärvat motsvarande kunskaper.

Om anställningen

Anställningens omfattning är 50 procent av heltid och är tidsbegränsad till 2 år, anställningen får förnyas. Den sammanlagda anställningstiden får dock omfatta högst tio år. Tillträde januari 2019 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-25!

Hur ansöker jag, hur går processen till?

Ansökan ska skrivas på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga. Du registrerar din ansökan och laddar upp dokument i vårt rekryteringssystem. Märk alla handlingar med diarienummer 2018/896/2.2.1.

Utförlig information om vad som ska ingå i ansökan hittar du i dokumentet ”Vad ska ansökan innehålla (lärare)” här på vår webbplats http://www.uniarts.se/om-skh/jobba-pa-skh/lediga-jobb.

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Diarienummer 2018/869/2.2.1
Kontakt
 • Fredrik Nyberg, 08-494 00 288
Publicerat 2019-01-04
Sista ansökningsdag 2019-02-17

Takaisin avoimiin työpaikkoihin