Stockholms konstnärliga högskola

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) utbildar och forskar inom cirkus, dans, film, media, opera och scenkonst. Vi vill med vår unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning ge nya möjligheter för framtidens kunskaps- och samhällsutveckling. I miljön för konstnärlig forskning har vi unika möjligheter att fördjupa utbildningarna och skapa tvärkonstnärliga samarbetsprojekt.

Vill du bidra till en attraktiv studie-, forsknings- och arbetsmiljö? Hos oss blir du en viktig del i den kritiskt reflekterande och inkluderande miljön. Tillsammans skapar vi dynamiska mötesplatser för självständiga konstnärer, forskare och pedagoger i dialog med det omgivande samhället. Vi arbetar för en bred rekrytering av medarbetare och studenter då vi värdesätter en mångfald av deltagande och perspektiv.

Välkommen att söka anställning som bibliotekarie

Vill du vara med och utveckla avdelningen bibliotek och arkiv vid Stockholms konstnärliga högskola?

Idag finns bibliotek vid tre av de adresser som tillsammans utgör Stockholms konstnärliga högskola.

Avdelningen stödjer de verksamheter som bedrivs lokalt för både utbildningarna och den konstnärliga forskningen.  Det innebär att i samråd med verksamheterna tillgodose informationsförsörjningen såväl allmänt som specifikt för högskolans kärnämnen samt utgöra stöd vid källvärdering, publicering och dokumentation av studenters och forskares resultat.

Därtill kommer registrering och digitalisering av befintliga arkiv. Bibliotekets samlingar katalogiserar vi i den nationella bibliotekskatalogen LIBRIS. Denna är kopplad till det lokala bibliotekssystemet Koha. Förutom bok- och tidskriftsbestånd hyser biblioteket ett ansenligt pjäsbibliotek och en rik samling av film samt en stor notsamling. I dag arbetar 3 bibliotekarier och en arkivarie vid avdelningen.

Läs mera om biblioteket här: https://www.uniarts.se/biblioteket

Arbetsuppgifter

Som bibliotekarie vid SKH:s bibliotek deltar du i bibliotekets och arkivets verksamhet. Anställningen förutsätter därför ett dynamiskt förhållningssätt. Du deltar i traditionellt biblioteksarbete med allt från omvärldsbevakning av för högskolan relevanta resurser till katalogisering, informationssökning och lånerutiner.

Du bidrar också till att skapa, förankra och upprätthålla bibliotekets roll som stöd för utbildning och forskning i de sammanhang som så kräver. Det innebär att du i dialog med de olika verksamheterna arbetar för en utveckling av bibliotekets möjligheter. Strävan är även att ”bygga nytt” – att förändra, där du förutsätts ingå som s.k. ”inbäddad” bibliotekarie där du samverkar mer integrerat för att bättre förstå och möte de behov som både forskning och utbildning har.

I anställningen ingår användarundervisning, arbete med det lokala bibliotekssystemet Koha samt handledning och utveckling av publiceringsdatabaserna DiVA och Research Catalogue.

Önskvärda kvalifikationer

  • relevant akademisk examen, biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
  • erfarenhet av biblioteksarbete - gärna katalogisering i LIBRIS XL
  • erfarenhet av IT-stöd inom biblioteksområdet exempelvis publicerings- och lagringsverktygen DiVA och Research Catalogue
  • erfarenhet av användarundervisning med god pedagogisk förmåga
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska
  • dokumenterat god samarbetsförmåga

Arbetet innebär samverkan med olika parter på högskolan samt med det omgivande samhället varför vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du öppen, lyhörd, förändringsbenägen, men även inkluderande och kan skapa goda relationer samtidigt som du är målinriktad och tydlig. Vi förutsätter även att rätt person tänker strategiskt och har ett stort intresse för frågor som rör biblioteksutveckling, inklusive uppföljning och utvärdering.

Som anställd på Stockholms konstnärliga högskola deltar du i en positiv och kollegial miljö som främjar och stöder jämlikhet, mångfald och inkludering. Fokus på öppen kommunikation, där studenter och anställda är engagerade och deras bidrag uppmuntras.

Om anställningen

Anställningens omfattning är på heltid och är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Om ansökan

Du registrerar din ansökan och laddar upp dokument i vårt rekryteringssystem. I korthet ska ansökan innehålla meritförteckning (CV och personligt brev) med kopior på handlingar du vill styrka meritförteckningen med.

Eventuella bilagor du vill åberopa som inte kan skickas via vårt rekryteringssystem skickas till Stockholms konstnärliga högskola, Box 24045, 104 50 Stockholm, märkt med diarienummer 2020/74/2.2.1 .

Välkommen med din ansökan senast 9 mars 2020.

Anställningsform Angajare pe perioada de proba
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Diarienummer 2020/74/2.2.1
Kontakt
  • Olof Halldin, chef, 08 494 00 531
Facklig företrädare
  • Se www.uniarts.se/om-skh/jobba-pa-skh/p-org ,
Publicerat 2020-02-17
Sista ansökningsdag 2020-03-09

Inapoi la locuri de munca vacante