Stockholms konstnärliga högskola

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) utbildar och forskar inom cirkus, dans, danspedagogik, film, media, opera, scenkonst och skådespeleri. Genom banbrytande utbildning och forskning vill vi stärka konstens kraft och förmåga att möta samhällets utmaningar. I miljön för konstnärlig forskning har vi unika möjligheter att fördjupa utbildningarna och skapa tvärkonstnärliga samarbetsprojekt.

Vill du bidra till en attraktiv studie-, forsknings- och arbetsmiljö? Hos oss blir du en viktig del i den kritiskt reflekterande och inkluderande miljön. Genom nyskapande arenor för morgondagens tongivande konstnärer, forskare och pedagoger bidrar vi på konstnärlig grund till en aktiv dialog med det omgivande samhället. Gemensamt bär vi en kultur med en stark vi-känsla som utmärks av ansvar, tillit och engagemang där olikheter tillvaratas.

Anställningen är placerad vid Institutionen för cirkus. Läs mer om institutionen här: https://www.uniarts.se/om-skh/institutionen-for-cirkus

Välkommen att söka anställning som riggare vid institutionen för cirkus 

Anställningen är placerad vid institutionen för cirkus som leds av en prefekt i samverkan med en ledningsgrupp. Riggaren samarbetar med riggansvarig samt lärare, men rapporterar till prefekten. Inom institutionen bedrivs bl.a. ett kandidat- och mastersprogram för cirkus, samt fristående kurser.

Arbetsuppgifter

 • Biträda riggansvarig i dennes arbete med säkerhet och teknisk funktion av anordningar för träning och presentation.
 • Vidareutveckla och förbättra cirkusrekvisita och annan scenteknisk utrustning för scen och träning i samarbete med prefekt, riggansvarig och lärare.
 • I samarbete med riggansvarig genomföra installation och ominstallation av anordningar samt säkerhetsinsatser utifrån schemalagd undervisning och presentationer.
 • Medverka vid daglig tillsyn/kontroll av installationer, anordningar, utrustning för träning och presentation så gällande myndighetskrav inom arbetsmiljölagen, säkerhets- och teknisk funktion efterföljs.
 • Medverka vid inventering och märkning av utrustning samt iordninghållande av cirkusmaterial.
 • Förbereda cirkushall/lektionslokaler för undervisning, redovisning, presentationer etc.
 • Utföra enklare reparationer.
 • Visst arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Önskvärda kvalifikationer

 • Erfarenhet av rigg- och säkerhetsarbete inom cirkus.
 • Kunskaper om gällande myndighetskrav inom det specifika rigg- och säkerhetsarbetet som krävs för att sätta upp en föreställning eller motsvarande.
 • Erfarenhet av konstnärlig verksamhet, särskilt cirkus.
 • Mycket god service- och samarbetsförmåga.
 • Kapacitet att arbeta med många varierande arbetsuppgifter, både självständigt och i grupp, samt god förmåga att hantera perioder av tidspress.
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

För anställningen krävs att du är självgående, ansvarsfull och lösningsorienterad. För att trivas i rollen behöver du vara stresstålig, serviceinriktad och flexibel då arbetsbelastningen varierar och omprioriteringar i arbetet förekommer. Du bör vara lugn och trygg i din yrkesroll. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningens omfattning är heltid och är ett tidsbegränsat vikariat i ca. 4-6 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde så snart som möjligt.

Om ansökan

Du registrerar din ansökan och laddar upp dokument i vårt rekryteringssystem. I korthet ska ansökan innehålla meritförteckning (CV och personligt brev) med kopior på handlingar du vill styrka meritförteckningen med.

Eventuella bilagor du vill åberopa som inte kan skickas via vårt rekryteringssystem skickas till Stockholms konstnärliga högskola, Box 24045, 104 50 Stockholm, märkt med diarienummer 2021/570/2.2.1.

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-21!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2022-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Diarienummer 2021/570/2.2.1
Kontakt
 • Walter Ferrero, prefekt, 08-49 400 906
Facklig företrädare
 • Se www.uniarts.se/om-skh/jobba-pa-skh/p-org ,
Publicerat 2021-09-01
Sista ansökningsdag 2021-09-21

Retour aux postes vacants