Stockholms konstnärliga högskola

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) utbildar och forskar inom cirkus, dans, danspedagogik, film, media, opera, scenkonst och skådespeleri. Genom banbrytande utbildning och forskning vill vi stärka konstens kraft och förmåga att möta samhällets utmaningar. I miljön för konstnärlig forskning har vi unika möjligheter att fördjupa utbildningarna och skapa tvärkonstnärliga samarbetsprojekt.

Vill du bidra till en attraktiv studie-, forsknings- och arbetsmiljö? Hos oss blir du en viktig del i den kritiskt reflekterande och inkluderande miljön. Genom nyskapande arenor för morgondagens tongivande konstnärer, forskare och pedagoger bidrar vi på konstnärlig grund till en aktiv dialog med det omgivande samhället. Gemensamt bär vi en kultur med en stark vi-känsla som utmärks av ansvar, tillit och engagemang där olikheter tillvaratas.

Vi söker nu en förhandlingschef till vår HR-avdelning

Avdelningen består idag av fem medarbetare och en chef. Avdelningens uppdrag är att tillsammans med högskolans chefer verka för att SKH är en bra arbetsgivare. En arbetsgivare med motiverade och engagerade medarbetare som arbetar med utgångspunkt i vår vision, vår strategi och våra mål. I avdelningens övergripande uppdrag ingår utveckling av vår organisation och vårt ledarskap. Mer konkret ingår att arbeta med kompetensförsörjning och kompetensutveckling, arbetsmiljö, samverkan/förhandling med personalorganisationer, lönebildning, lönehantering och pensioner. Avdelningen arbetar operativt, strategiskt och konsultativt.

Arbetsuppgifter

Som förhandlingschef företräder du arbetsgivaren gentemot arbetstagarorganisationerna. Du arbetar med förhandling, samverkan och lönebildning. Du ansvarar för att avdelningen är uppdaterad på arbetsrättsliga frågor och nyheter på det arbetsrättsliga området samt har hand om kompetensutveckling inom arbetsrättsområdet för chefer på SKH. På en liten avdelning ingår i denna roll även handläggande uppgifter såsom rekrytering, chefsstöd mm. Uppdrag som ställföreträdande HR-chef kan komma att ingå i arbetsuppgifterna. Projektledning och projektarbete kan också komma att ingå i dina uppgifter.

Ditt arbete sker i nära samarbete med övriga kollegor på avdelningen, kärnverksamheten och med andra avdelningar på gemensam förvaltning. Du ska vara öppen för att arbeta med andra på avdelningen förekommande arbetsuppgifter, och även andra arbetsuppgifter på förvaltningen vid behov.

Önskvärd kompetens

  • Akademisk examen som personalvetare eller motsvarande kompetens
  • Flerårig erfarenhet från kvalificerat, brett, operativt och strategiskt HR-arbete
  • God förhandlingsvana
  • Mycket goda och aktuella kunskaper i arbetsrätt, särskilt meriterande med arbetsrättsliga kunskaper från offentlig förvaltning och högskola/universitet och erfarenhet av arbetsrättslig rådgivning
  • Tidigare chefserfarenhet är meriterande
  • Administrativ skicklighet
  • Goda kunskaper i Officepaketet
  • Mycket god muntlig och skriftlig förmåga att uttrycka dig på svenska samt god förmåga att uttrycka dig på engelska

Som person är du ansvarstagande och har förmåga att driva frågor och arbeta självständigt, och tillsammans med andra. Du har ett konsultativt förhållningssätt och har lätt för att samarbeta med andra människor att skapa förtroendefulla relationer. Du har erfarenhet av, och gillar att arbeta resultatorienterat och uppnå goda resultat. Du har ett stort engagemang, god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift och en vilja att vara med och utveckla verksamheten. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde så snart som möjligt och enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Om ansökan

Du registrerar din ansökan och laddar upp dokument i vårt rekryteringssystem. I korthet ska ansökan innehålla meritförteckning (CV och personligt brev) med kopior på handlingar du vill styrka meritförteckningen med.

Eventuella bilagor du vill åberopa som inte kan skickas via vårt rekryteringssystem skickas till Stockholms konstnärliga högskola, Box 24045, 104 50 Stockholm, märkt med diarienummer SKH 2021/542/2.2.1.

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-16!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Diarienummer 2021/542/2.2.1
Kontakt
  • Sara Månsson, 08-494 00 218
Facklig företrädare
  • Se www.uniarts.se/om-skh/jobba-pa-skh/p-org ,
Publicerat 2021-08-27
Sista ansökningsdag 2021-09-16

Takaisin avoimiin työpaikkoihin