Stockholms konstnärliga högskola

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) utbildar och forskar inom cirkus, dans, danspedagogik, film, media, opera, scenkonst och skådespeleri. Genom banbrytande utbildning och forskning vill vi stärka konstens kraft och förmåga att möta samhällets utmaningar. I miljön för konstnärlig forskning har vi unika möjligheter att fördjupa utbildningarna och skapa tvärkonstnärliga samarbetsprojekt.

Vill du bidra till en attraktiv studie-, forsknings- och arbetsmiljö? Hos oss blir du en viktig del i den kritiskt reflekterande och inkluderande miljön. Genom nyskapande arenor för morgondagens tongivande konstnärer, forskare och pedagoger bidrar vi på konstnärlig grund till en aktiv dialog med det omgivande samhället. Gemensamt bär vi en kultur med en stark vi-känsla som utmärks av ansvar, tillit och engagemang där olikheter tillvaratas.

Anställningen är placerad vid institutionen för dans. Läs mer om institutionen för dans:
http://www.uniarts.se/om-skh/doch-dans-och-cirkushogskolan/institutionen-for-dans

Välkommen att söka anställning som lektor i dans med uppdrag som programansvarig för kandidatprogrammet i dansperformance

Vi söker dig som vill arbeta med undervisning, forskning och handledning på samtliga nivåer inom dans. Du tar kritiska perspektiv och önskar vidga de befintliga normerna och kanon inom samtida dans idag. Du kommer att arbeta med ett team av lärarkollegor och administratörer vid DOCH - Stockholms konstnärliga högskola.

Läs mera om programmet på vår hemsida: https://www.uniarts.se/utbildningar/kandidatprogram/dans_kandidat

Som lektor måste du ha både omfattande konstnärlig praktik såväl som djup teoretisk förståelse för ditt konstfält. Du förväntas engagera dig i och driva konstnärligt forskningsarbete samt kritisk kunna reflektera över de konstnärliga processer som ingår i din undervisning.

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Ledning, planering och utveckling av utbildningsprogrammet kandidatprogrammet i dans.
 • Undervisning och handledning och forskning.
 • Utveckla konstnärliga, teoretiska och pedagogiska perspektiv i samarbete med prefekt och i dialog med befintliga utbildnings- och forskningsaktiviteter hos SKH och andra intressenter ur ett integrerat perspektiv.
 • Programadministration, med uppgifter som schemaläggning, bemanning av gästlärare och budgetarbete.
 • Aktivt bidra till utvecklingen av dans som kunskaps- och forskningsområde vid högskolan och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet på högskolan.

Du har en viktig roll i arbetet med att bygga en gemensam kultur av öppenhet och samverkan på SKH samt vara delaktig i skapandet av en god arbetsmiljö. Du kan erbjudas uppdrag som exempelvis, du kan få nämnduppdrag samt även beredas möjlighet till tid för konstnärlig forskning.

Behörighet

Vi söker dig som visat såväl konstnärlig som pedagogisk skicklighet.

Läs mer om behörigheter för konstnärlig och pedagogisk skicklighet här på vår webbplats: https://www.uniarts.se/om-skh/jobba-pa-skh/konstnarlig-och-pedagogisk-skicklighet#Lektor

Mer om behörighet för anställning som lärare finns även angivet i 4 kap 3-4 § högskoleförordningen.

Arbetsuppgifterna förutsätter att du har djupa och breda kunskaper inom ämnesområdet samtida dans samt en aktiv konstnärlig praktik. Du har erfarenhet och god omvärldskoll av internationellt arbete inom dans och koreografi. Du ska ha erfarenhet av ledningsuppdrag och planering av utbildning eller liknande.

Du ska i övrigt ha de personliga förmågor som behövs för att fullgöra anställningen väl och för att kunna företräda högskolan så att det gagnar verksamheten.

Bedömningsgrunder

Följande bedömningsgrunder kommer att bedömas i prioriteringsordning:

 • Konstnärlig skicklighet; breda och djupa kunskaper inom inriktning för ditt konstnärliga område samt god förmåga att utveckla och genomföra konstnärligt forsknings- och utvecklingsarbete av hög kvalitet.
 • Pedagogisk skicklighet; visat pedagogisk skicklighet i konstnärliga sammanhang.
 • Kunskap om kritiska normbrytande perspektiv och kunskap som kan utveckla dansområdets kanon.
 • Internationell kunskap, utblick och kontaktnät
 • Erfarenhet av ledande och samordnande, personal, studenter, gäster samt programrelaterade produktions- och kommunikationsprocesser.
 • Erfarenhet av administration samt budgetprocesser.
 • God engelska, svenska eller skandinaviska är en merit. 

Som anställd på Stockholms konstnärliga högskola deltar du i en positiv och kollegial miljö som främjar och stöder jämlikhet, mångfald och inkludering. Fokus på öppen kommunikation, där studenter och anställda är engagerade och deras bidrag uppmuntras.

Du ska ha genomgått, eller förväntas inom närmsta tre åren, genomgå högskolepedagogisk utbildning eller på annat dokumenterat sätt ha förvärvat motsvarande kunskaper.

Om anställningen

Anställningens omfattning är på heltid och är tidsbegränsad till fem år, anställningen får förnyas. Den sammanlagda anställningstiden får dock omfatta högst tio år. Tillträde februari 2020.

Du anställs som lektor i dans. Uppdraget som programansvarig är fristående från anställningen och kan sägas upp med två månaders varsel av båda parter

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31!

Hur ansöker jag, hur går processen till?

Ansökan ska skrivas på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga. Du registrerar din ansökan och laddar upp dokument i vårt rekryteringssystem. Märk alla handlingar med diarienummer 2019/415/2.2.1

Utförlig information om vad som ska ingå i ansökan hittar du i dokumentet ”Vad ska ansökan innehålla (lärare)” här på vår webbplats, https://www.uniarts.se/om-skh/jobba-pa-skh

På bilden avgående vid  kandidatprogrammet i dansperformance 2019 i ett samarbete med Thomas Hauert.

Fotograf: Nicklas Dennermalm

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-02-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Diarienummer 2019/415/2.2.1
Kontakt
 • Anna Efraimsson, 08 494 00 843
Publicerat 2019-06-18
Sista ansökningsdag 2019-08-31

Tillbaka till lediga jobb