Stockholms konstnärliga högskola

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) utbildar och forskar inom cirkus, dans, film, media, opera och scenkonst. Vi vill med vår unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning ge nya möjligheter för framtidens kunskaps- och samhällsutveckling. I miljön för konstnärlig forskning har vi unika möjligheter att fördjupa utbildningarna och skapa tvärkonstnärliga samarbetsprojekt.

Vill du bidra till en attraktiv studie-, forsknings- och arbetsmiljö? Hos oss blir du en viktig del i den kritiskt reflekterande och inkluderande miljön. Tillsammans skapar vi dynamiska mötesplatser för självständiga konstnärer, forskare och pedagoger i dialog med det omgivande samhället. Vi arbetar för en bred rekrytering av medarbetare och studenter då vi värdesätter en mångfald av deltagande och perspektiv.

Välkommen att söka anställning som handläggare till forskningskansliet

Forskningskansliet stödjer forskning och forskarutbildning vid Stockholms konstnärliga högskola och omfattar både strategiskt och operativt stöd. Kansliet är en del av högskolans gemensamma förvaltning.

Som en av fem medarbetare på forskningskansliet behöver du både kunna bidra till kansliets gemensamma processer samtidigt som du arbetar med en hög grad av specialisering.

Som forskningshandläggare arbetar du med stöd till forskningen på SKH. Du ansvarar för handläggning av forskningsärenden och löpande projektadministration. Arbetet bedrivs i nära samarbete med chefen för forskningskansliet, forskare, prefekter samt vicerektor för forskning.

I dina arbetsuppgifter ingår att du:

 • Hanterar löpande projektadministration och uppföljning av pågående forskningsprojekt.
 • Bereder och handlägger ärenden och underlag för beslut i forskningsrelaterade frågor.
 • Samordnar och organiserar administrativt stöd i samband med utlysningar av forsknings- och resebidrag.
 • Utvecklar administrativa processer och rutiner för forskningsstödet.
 • Samlar in, analyserar och sammanställer information i de ärenden du ansvarar för samt presenterar den både muntligt och skriftligt på ett tydligt och begripligt sätt för interna och externa aktörer.
 • Deltar i gemensam planering för verksamheten på kansliet samt andra på kansliet förekommande arbetsuppgifter.

Önskvärda kvalifikationer 

Vi söker dig som har

 • Högskoleutbildning inom relevant område, eller motsvarande.
 • Dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete inom högskolesektorn, gärna från liknande arbetsuppgifter.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • God datorvana och är flitig användare av Officepaketet samt har lätt för att sätta dig in i nya datorsystem.

Meriterande är om du:

 • Har god insikt i forskningsvillkor och god kännedom om regelverk för forskning kopplade till högre utbildning.
 • Har arbetat med kvalitetssäkring inom forskning och utbildning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi letar efter en person med engagemang och analytisk förmåga. För att få arbetet att fungera behöver du ha en mycket god samarbetsförmåga, vilket innebär att du tycker om att skapa relationer och utveckla och upprätthålla goda samarbeten. Lika viktigt är dock att kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ i såväl operativa som strategiska frågor, vilket innebär att du är noggrann och har kapacitet att strukturera och organisera ditt arbete. Då forskningsmiljön delvis är internationell måste du kunna kommunicera på ett lyhört och tydligt sätt på både svenska och engelska. Du behöver ha ett intresse för forskning och forskningsfrågor.

Om anställningen

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Om ansökan

Du registrerar din ansökan och laddar upp dokument i vårt rekryteringssystem. I korthet ska ansökan innehålla meritförteckning (CV) med kopior på handlingar du vill styrka meritförteckningen med. Eventuella bilagor du vill åberopa som inte kan skickas via vårt rekryteringssystem skickas till Stockholms konstnärliga högskola, Box 24045, 104 50 Stockholm, märkt med diarienummer 2018/958/2.2.1.

Välkommen med din ansökan senast 20 januari 2019.

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Diarienummer 2018/958/2.2.1.
Kontakt
 • Jenny Tyllström, chef , 08 494 00 294
Facklig företrädare
 • Se www.uniarts.se/om-skh/jobba-pa-skh/p-org ,
Publicerat 2018-12-13
Sista ansökningsdag 2019-01-20

返回职位空缺页面